top of page
sn_slide4.jpg

SNOEZELHUSETS HISTORIE

Det første Snoezelhus i Helsingør blev etableret i 1996 på privat initiativ af ildsjælen Grit Stenderup. De første år var Snoezelhuset beliggende på specialinstitutionen Margueritten i Snekkersten.

Selskabet Mødre-og Børnehjælpen i Helsingør overtog Snoezelhuset i år 2000 og lod Snoezelhuset indgå i et større projekt med Helsingør Kommune, der også omfattede opførelse af ny specialbørnehave samt boliger for udviklingshæmmede.

I 2003 flyttede Snoezelhuset til et nyt byggeri på Krøyersvej i Helsingør og blev nabo til Specialbørnehaven Himmelhuset.

Pga. stor mangel på pladser i Himmelhuset vedtog Helsingør Byråd i 2021 at opføre en ny bygning på grunden. Denne plan gjorde det muligt at lade Himmelhuset overtage hele den eksisterende bygning og placere Snoezelhuset i den nye bygning.

Det nye, flotte Snoezelhus, der er tegnet til formålet og opført i bæredygtige materialer, kunne efter en lang byggeproces åbne den 12. juni 2023.

Gennem årene har Snoezelhuset i Helsingør modtaget flere priser, bl.a. Helsingør Kommunes Handicap pris og Helsingør Børne- og Ungekulturpris.

bottom of page